Tekvicové muffiny (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Tieto muffiny, spicy pumpkin muffin, su tu velmi oblubene a pripravuju sa v tekvicovej sezone, co je prave teraz. Tak som sa pokusil o moju sladku druhotinu.

20
porcií
25 minút
príprava
60+25 minút
na 190 °C

Postup

  1. Zacal som s tekvicovim puree, ktore zaberie viac casu. Ocistenu tekvicu, ja som poluzil spagety tekvicu, som dal na plech vystlany peciacim papierom a natrel rozpustenym maslom. Dal som do rury vyhriatej na 175 stupnou priblizne na hodinu.
  2. Po hodine to vyzeralo asi takto. S vydlickou som vyskusal ci je dost prepeceny. Musi ist lahko do duziny. Ak ano som hotovy. Dam na mriezku vychladnut.
  3. Lyzickou som vydlabal a dal do mixera. Rozmixoval som do hladka. Odobral som kolko som potreboval na muffiny, teraz priblizne 3/4 pohara a zvysok som dal do sacku a do mraznicky. Takto vydrzi aj mesiac.
  4. Vo vacsej mise som skombinoval vsetky sypke casti, muka, cukor, prasok do peciva a soda bikarbona, skoricu, sol, dumbier, muskatorvy orech a 1/4 pohara nasekanych orechov.
  5. Po zamieseni som pridal vajcia, uz vychladnute tekvicove puree, olej a vanilku. Premiesal som pokial suche casti neboli mokre.
  6. Dal som do pripravenej formy posypal vrch zvysnymi orechmi a sup do vuhriatej rury na 190 stupnou.
  7. Pokial sa muffiny piekli, pripravil som si krem. Ingrediencie jumny tvaroch ( ja som pouzil creem cheese, dve polievkove lyzice kyslej smotany, javorovy syrup a vanilkovy extract, dal do misky a riadne do hladka vymiesal. Dal som chladit pokial sa muffiny nedokoncili.
  8. po 20 az 25 minutach by mali byt hotove. Vyskusal som ci su dost tvrde na vrchu. Musia klast odpor. Teraz su uz hotove. Neham ich nejakych 10-15 minut vychladnut a ....
  9. .. v strede som si spravil dierku s jadrovnikom na jablka a naplnil kremom.
  10. Mne vyslo 20 ks. Ale to zalezi na velkosti formy.