Tekvicové koláčiky

Tekvicové koláčiky s vanilkovým krémom

Autor receptu: redakcia

10-12 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv dohladka rozšľaháme olej s cukrom. Potom pridáme tekvicové pyré, vajíčka a vyšľaháme dohladka. Potom pridáme múku, Heru, soľ, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vanilkový extrakt, mletú škoricu, zázvor, klinčeky a na miernom stupni dohladka vyšľaháme.
  2. Cesto lyžičkou dávkujme kôpky na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 10–12 minút. Necháme vychladnúť.
  3. Krém: Z bielka vyšľaháme sneh, pridáme mlieko, vanilkový extrakt a pohár práškového cukru. Druhý pohár cukru pomaly primiešavame, kým sa nevytvorí ľahká a tvarovateľná hmota. Krém cukrárenským vrecúškom vytláčame na spodnú stranu koláčikov, prikryjeme ďalším koláčikom a posypeme práškovým cukrom.