Tekvicové karí

Tekvicové karí

Autor receptu: redakcia

Pri nákupoch v tržniciach sa pulty prehýbajú pod váhou čerstvo odtrhnutých tekvíc. Pripravte si výborné tekvicové karí.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu, cesnak a nastrúhaný zázvor rozmixujeme spolu s 1 PL olivového oleja.
  2. V hrnci rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme mletý kardamóm, rímsku rascu a bobkový list. Keď korenie začne voňať, vyberieme bobkový list. Pridáme cibuľovú pastu a na miernom ohni restujeme asi 4 minúty. Pridáme paradajkový pretlak a za stáleho miešania varíme ešte asi 5 minút. Dochutíme korením a soľou.
  3. Pridáme na malé kocky nakrájanú dužinu z tekvice, kokosové mlieko a varíme za občasného miešania asi 30 minút.
  4. Ryžu prepláchneme v sitku a necháme odkvapkať. Na panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, prisypeme ryžu, pridáme klinčeky, bobkový list a pár minút restujeme na miernom ohni. Zalejeme vriacou vodou v pomere jeden diel ryže a dva a pol dielu vody. Varíme do zmäknutia asi 15 minút.
  5. Tekvicové karí podávame s uvarenou ryžou a ozdobíme lístkami koriandra alebo petržlenovej vňate.