Tekvicové halušky s kyslou smotanou, cibuľkou a slaninkou (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Išla som do záhradky, odtrhla tekvicu, cestou som ešte natrhala pažítku a petržlenovú vňať a uvarila tento chutný, rýchly obedík pre ženskú časť osadenstva :-) Chlapi mali ešte guláš zo včera.

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme, nasttúhame na jemno, dáme ju do misy, pridáme ostatné suroviny a vymiešame tuhšie cesto lepkavej konzistencie.
  2. Do veľkého hrcna dáme zovrieť vodu, a pomocou haluškára robíme halušky. Hotové sú, keď vyplávajú na povrch a povaríme ich ešte asi 3 minútky.
  3. Pokiaľ sa varia halušky rozpustíme maslo, a pripravíme si slaninku s cibuľkou (poriadne spečieme). Halušky po dovarení scedíme, prelejeme horúcou vodou, dáme do misy a polejeme ich roztopeným maslom.
  4. Kyslú smotanu dáme do misy, nastriháme k nej pažítku, petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme.
  5. Môžeme podávať. Smotanou, slaninkou a cibuľkou rozhodne nešetríme! Keby ste videli dcérinu porciu, ani halušky nebolo vidno, takže cibuľku so slaninkou ešte musím dorobiť :-) V haluškách cítiť príjemne chuť tekvice, a je to skutočne rýchly obed. Podávame s hrnčekom kefíru, tak dobrú chuť :-)