Tekvicové halušky s kyslou smotanou, cibuľkou a slaninkou (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Išla som do záhradky, odtrhla tekvicu, cestou som ešte natrhala
pažítku a petržlenovú
vňať a uvarila tento chutný,
rýchly obedík pre ženskú časť osadenstva :-) Chlapi mali ešte
guláš zo včera.
Postup
- Tekvicu ošúpeme, nasttúhame na jemno, dáme ju do misy, pridáme ostatné suroviny a vymiešame tuhšie cesto lepkavej konzistencie.
- Do veľkého hrcna dáme zovrieť vodu, a pomocou haluškára robíme halušky. Hotové sú, keď vyplávajú na povrch a povaríme ich ešte asi 3 minútky.
- Pokiaľ sa varia halušky rozpustíme maslo, a pripravíme si slaninku s cibuľkou (poriadne spečieme). Halušky po dovarení scedíme, prelejeme horúcou vodou, dáme do misy a polejeme ich roztopeným maslom.
- Kyslú smotanu dáme do misy, nastriháme k nej pažítku, petržlenovú vňať, osolíme a okoreníme.
- Môžeme podávať. Smotanou, slaninkou a cibuľkou rozhodne nešetríme! Keby ste videli dcérinu porciu, ani halušky nebolo vidno, takže cibuľku so slaninkou ešte musím dorobiť :-) V haluškách cítiť príjemne chuť tekvice, a je to skutočne rýchly obed. Podávame s hrnčekom kefíru, tak dobrú chuť :-)