Tekvicové gnocchi
Tekvicové gnocchi bez lepku so šalviovou omáčkou
Autor receptu: novalim
Talianske halušky gnocchi určite všetci poznáte. Dajú sa využiť tak v slanej ako i v sladkej kuchyni. My sme pre vás pripravili ich
zaujímavejšiu verziu, pridali sme do nich totiž obľúbenú tekvicu.* Z našej bezlepkovej zmesi Halušky ich máte hotové raz-dva. K
tomu ešte rýchlu šalviovú omáčku a dokonalý obed či večera je na stole.
3 porcie |
45 minút príprava |
3-4 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kúsky. Dáme do hrnca s vodou a uvaríme do mäkka. Uvarenú tekvicu scedíme a rozmixujeme ponorným mixérom na pyré. Haluškovú zmes vysypeme do väčšej misy, pridáme studenú vodu a premiešame.
- Pridáme 2 PL tekvicového pyré a mixérom alebo varechou vypracujeme cesto. Preložíme ho na pomúčenú pracovnú dosku a rozdelíme na 4 rovnaké časti. Každú časť premiesime a ušúľame na dlhý pásik, ktorý krájame na malé rovnaké kúsky. Tie potom upravíme do oválu a každý vidličkou pritlačíme, aby sme získali typický tvar pre gnocchi. Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode približne 3-4 minúty, sledujeme, aby sa nerozvarili.
- Pripravíme si omáčku. Do menšieho hrnca dáme roztopiť maslo, do ktorého vsypeme umytú, osušenú a na drobnejšie nakrájanú šalviu. Trochu opražíme, pozor, aby sa nespálila, zalejeme vínom a za stáleho miešania necháme zredukovať. Trvá to pár minút.
- Uvarené gnocchi scedíme a na tanieri prelejeme šalviovou omáčkou. Môžeme ozdobiť ešte lístkami čerstvej šalvie.