Tekvicové cookies (fotorecept)

Autor receptu: irenaw

U nás doma sa pravidelne opakujú štyri druhy cookies. Moje najobľúbenejšie sú práve tieto. Kvôli nim som začala doma vyrábať tekvicové pyré aj do zásoby. A vďaka tomu som začala hľadať a skúšať ďalšie recepty s tekvicou. Recept som našla asi tak pred piatimi rokmi na internete. Časom som ubrala cukru, ubrala tuku, pridala slad a orechy. Tu je konečná verzia :).

50
porcií
15 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na začiatku dáme rúru predhriať na 180°C. V mojej knihe o cookies a muffins sa píše: "Vo veľkej mise dôkladne premiešať suché prísady. V inej mise dôkladne premiešať mokré prísady. Zmiešať obe misy spolu, ale len zľahka, kým sa suroviny nespoja. Pri dlhom miešaní je výsledok tuhý a gumovitý." Zopár upresnení k surovinám: Cukor je síce sypký, ale je pri mokrých prísadách, aby sa lepšie premiešali. Maslo treba roztopiť, ale nesmie byť horúce. 1 šálka masla je celé 250 g maslo. Čokoládu treba posekať. 1 šálka čokolády je 200 g. Orechy tiež nahrubo zomlieť alebo posekať. Jačmenný slad dostať v predajniach so zdravou výživou.
  2. Verím knihe a robím to presne tak ako píšu. Ako vidno výsledné cesto je dosť husté.
  3. Veľkou lyžicou kladieme na plech kôpky ďalej od seba.
  4. Pečieme 25-30 minút. Z tejto dávky vyjde okolo 50 kusov naozaj veľkých koláčikov. Väčšinou stačí piecť z polovičného množstva. Ale ja vždy pečiem celú dávku a nejaké koláčiky si namrazím.