Tekvicová polievka s údeným syrom bez smotany
Autor receptu: daysandjoys
Tekvicová polievka je jednoduchá na prípravu a veľmi zdravá, lebo sa nemusí
zahusťovať múkou ani zjemňovať smotanou, takže bez smotany je ešte zdravšia.
Výborne chutí s plátkami údeného syra a nevyhadzujeme ani zdravé jadierka!
Tekvica obsahuje veľké množstvo vlákniny a pre svoju schopnosť absorbovať jedovaté
látky v črevách je veľmi dobrá na detoxikáciu organizmu. Jadierka zas napomáhajú k
látkovej premene a regulujú hladinu cholesterolu. Viac mojich receptov nájdete v mojom blogu: daysandjoys.wordpress.com
Postup
- Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme lyžičky kari korenia, nadrobno nakrájané zemiaky aj tekvicu. Chvíľu pražíme a potom zalejeme vodou a pridáme soľ podľa chuti a mleté čierne korenie. Varíme asi 15 min do zmäknutia a rozmixujeme. Znova položíme nad plameň, pridáme prelisovaný cesnak a ešte chvíľu povaríme.
- Tekvicové semienka nevyhadzujeme ale ich chvíľu opražíme na panvici. Naozaj nie dlho, aby nestrácali vitamíny. Polievku podávame s opraženými semienkami, pokvapkáme olivovým, ľanovým alebo tekvicovým olejom. Podávame s 2 plátkami údeného syra, prípadne strúhaným.