Tekvicová polievka s údeným syrom bez smotany

Autor receptu: daysandjoys

Tekvicová polievka je jednoduchá na prípravu a veľmi zdravá, lebo sa nemusí zahusťovať múkou ani zjemňovať smotanou, takže bez smotany je ešte zdravšia. Výborne chutí s plátkami údeného syra a nevyhadzujeme ani zdravé jadierka! Tekvica obsahuje veľké množstvo vlákniny a pre svoju schopnosť absorbovať jedovaté látky v črevách je veľmi dobrá na detoxikáciu organizmu. Jadierka zas napomáhajú k látkovej premene a regulujú hladinu cholesterolu. Viac mojich receptov nájdete v mojom blogu: daysandjoys.wordpress.com

Suroviny

Postup

  1. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme lyžičky kari korenia, nadrobno nakrájané zemiaky aj tekvicu. Chvíľu pražíme a potom zalejeme vodou a pridáme soľ podľa chuti a mleté čierne korenie. Varíme asi 15 min do zmäknutia a rozmixujeme. Znova položíme nad plameň, pridáme prelisovaný cesnak a ešte chvíľu povaríme.
  2. Tekvicové semienka nevyhadzujeme ale ich chvíľu opražíme na panvici. Naozaj nie dlho, aby nestrácali vitamíny. Polievku podávame s opraženými semienkami, pokvapkáme olivovým, ľanovým alebo tekvicovým olejom. Podávame s 2 plátkami údeného syra, prípadne strúhaným.