Tekvicová polievka s parmezánom
Autor receptu: ethanel
Výborná krémová polievka počas sychravých dní ...
6 porcií |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájanú šalotku si zosklovatieme na oleji a masle, pridáme nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú tekvicu a pokrájaný repikatý zeler, trocha mletej rasce podlejeme trochou vývaru a dusíme asi 20 min. Neskôr prilejem zbytok vývaru a varíme do zmäknutia.
- Takto pripravenú polievku dochutíme, pridáme nastrúhaný parmezán, mlieko, smotanu a rozmixujeme v procesore alebo ponorným mixérom. Polievka by mala byt vláčne krémová.
- Chcem len podotknúť že vždy používam pri polievkach tú istú odrodu ,, butternut squash ,, môžete nazriet aj do predchádzajúcich receptov v ktorých som ju použil ,,