Tekvicová polievka s parmezánom

Autor receptu: ethanel

Výborná krémová polievka počas sychravých dní ...

6
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájanú šalotku si zosklovatieme na oleji a masle, pridáme nakrájaný cesnak, na kocky nakrájanú tekvicu a pokrájaný repikatý zeler, trocha mletej rasce podlejeme trochou vývaru a dusíme asi 20 min. Neskôr prilejem zbytok vývaru a varíme do zmäknutia.
  2. Takto pripravenú polievku dochutíme, pridáme nastrúhaný parmezán, mlieko, smotanu a rozmixujeme v procesore alebo ponorným mixérom. Polievka by mala byt vláčne krémová.
  3. Chcem len podotknúť že vždy používam pri polievkach tú istú odrodu ,, butternut squash ,, môžete nazriet aj do predchádzajúcich receptov v ktorých som ju použil ,,