Tekvicová pizza (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Na internete som hladala recepty na zltu tekvicu. Nasla som tam aj tento recept. Je to velmi nezvycajna pizza, velmi odlisna od tych co sa bezne predavaju.

6-8
porcií
25+45kysnutie minút
príprava
50 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mixerom som si z uvedenych surovin vymiesila vlacne cesto. Cesto som prikryla potravinarskou folioiu a nechala som ho hodinu vykysnut na teplom mieste.
  2. Zltu tekvicu som si pokrajala na mensie kusky a cibulu na mesiaciky. Tekvicu s cibulou som dala na pekac, pokvapkala som ju lyzicou oleja, posolila som ju a piekla som ju v rure 180C 15 minut.
  3. Vykysnute cesto som premiesila a roztiahla som ho na okruhly plech priemeru 35cm. Cesto som pokvapkala lyzicou oleja
  4. a zapiekla som ho v rure 200C 10 minut. Upecene cesto ma hrubku asi 1cm.
  5. Zapecene cesto som potrela paradajkovou omackou arrabiata. Recept na tuto omacku som pridala uz skorsie. http://varecha.pravda.sk/recepty/paradajkova-omacka-arrabiata-fotorecept/37299-recept.html Tato pikantna omacka dava tejto pizze velmi prijemnu chut.
  6. Na tuto pizzu som pouzila syr bocconcini, co su vlastne male mozzarelly len preto, ze som ich mala momentalne doma. Namiesto bocconcini sa moze pouzit normalna mozzarella.
  7. Syr som pokrajala na platky a ulozila som ho na cesto potrete omackou.
  8. Na syr som poukladala upecenu tekvicu s cibulou. Tekvicu som potom posoliila a okorenila. Takto pripravenu pizzu som potom piekla vo vyhriatej rure 180C 15 minut.
  9. Zapecenu pizzu som vybrala z rury
  10. posypala som ju postruhanym syrom a dala som na nu este par listkov salvie. Ja som pouzila tvrdy syr gouda.
  11. Pizzu som potom este chvilu zapiekla, ale iba tolko, aby sa syr rozpustil a trocu zapiekol.