Tekvica s parmezánovou polentou a šošovicou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Tekvicu dôkladne umyjeme,
  2. pozdĺžne prekrojíme.
  3. Semená lyžicou vyberieme a spolu s koreňovou zeleninou uvaríme vývar (podľa mňa je takýto vývar najlepší na svete :D)
  4. Tekvicu nakrájame na mesiačiky
  5. a rozložíme na plech. Posypeme bylinkovou soľou, pokvapkáme olejom a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme cca 30 minút.
  6. Červenú šošovicu opláchneme, zalejeme vodou a varíme, kým nie je kašovitá.
  7. Ochutíme ju prelisovaným cesnakom a soľou.
  8. Pripravíme si mlieko a polentu.
  9. Do hrnca odoberieme 4 hrnčeky vývaru, privedieme k varu a za stáleho miešania pridávame polentu. Znížime plameň a na miernom ohni za občasného miešania varíme, kým nie je kukuričná krupica polomäkka.
  10. Prilejeme mlieko a dovaríme.
  11. Odstavíme zo sporáka a primiešame strúhaný parmezán. Podľa potreby dochutíme soľou a čiernym korením.
  12. Polentu a šošovicu servírujeme s rukolou a upečenou tekvicou. Inšpirované receptom zo stránky http://allrecipes.com/