Tekutý karamel na dezerty

Autor receptu: lucietta

Milujem tekutý karamel, popravde, dezerty s karamelovou príchuťou sú pre mňa TOP :-) Roky som ho kupovala v obchode, až som raz narazila na cukrára, ktorý mi prezradil recept na jeho výrobu... je to také jednoduché, až je to geniálne :-) Je to skvelé na dezerty, zmrzlinu, ovocný šalát, aj keď ja ho maškrtím na tajňáša aj sám o sebe :-D

30
porcií
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca si nasypeme cukor a na miernom plameni ho skaramelizujeme tak, až sa úplne rozpustí. Je treba stále miešať, aby sa nám nepripálil. Hneď, ako je rozpustený, opatrne prilejeme smotanu na šľahanie. Je treba dávať pozor, lebo sa uvoľňuje veľa pary, aby ste sa nepopálili.
  2. Miešame to celé, až kým sa všetok karamel opäť nerozpustí. Necháme trošku ochladnúť a prelejeme do fľašky. Ak nám ostali hrudky cukru, prelejte cez sitko s väčšími očkami. Skladujeme v chladničke.