Tatárska omáčka z tofu

Autor receptu: mlsalka

Kto by nemal rád tatársku, že? Chcela som spraviť zdravšiu variantu a tu je výsledok. Je dobré použiť jemné tofu z ázijských potravín, to naše slovenské je dosť pórovité a potom tatárska nie je až tak jemná. Dnes som mala bohužiaľ iba to slovenské. zdroj: http://vegetarian.about.com/, hrnček ako odmerka mal 250 ml.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Nakladané uhorky (1-2 veľké kusy) nakrájame na maličké kocky, čo najmenšie. Odložíme na neskoršie použitie.
  2. Cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie kocky. Nakrájanú cibuľu a všetko ostatné dáme do mixéru a mixujeme. Olej pridávame postupne podľa potreby. Keď je všetko zmixované ručne vmiešame nakrájané uhorky. Kto nemá rád "kúsky" môže uhorky pridať do mixéra k zvyšku surovín a krátko pomixovať (2-3 sekundy).
  3. Z tohto množstva surovín mi vyšiel jeden 340ml pohár tatárskej. Dobrú chuť prajem, my sme si k nej spravili hranolky.