Šošovicu umyjeme a uvaríme v hrnci domäkka - cca 30 minút.
Cibuľu očistíme nakrájame na kocky a na malom množstve oleja popražíme.
Pridáme nakrájaný cesnak a chilli papričku.
Po dvoch minútach pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. Necháme na miernom ohni kým huby nezmäknú.
Na záver pridáme špenát. Odstavíme.
Uvarenú šošovicu a nasekanú petržlenovú vňať pridáme k hubám. Premiešame, dochutíme soľou a čiernym korením.
Na potieranie cesta si zmiešame škrob s vodou. Dofarbíme kurkumou.
Použila som cesto ktoré bolo už rozdelené na 6 rovnakých štvorcových dielov. Na každý diel rozložíme náplň. Cesto zrolujeme ako rolku,
alebo uzatvoríme ako taštičku. Spoje a povrch potierame pripravenou vodou so škrobom. Posypeme sezamom. Pečieme v rúre vyhriatej na 220°C cca 20 minút.