Tartaletky s parížskou čokoládou a ovocím (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na detskú párty som pripravila tartaletky. Plnila som ich bielou a hnedou parížskou
čokoládou. Zdobila ovocím a
cukríkami podľa priania oslávenkyne.
60 minút príprava |
2x20 minút na 180 °C |
Postup
- Najprv som si pripravila parížsku čokoládu bielu aj hnedú. Kocky čokolády som roztopila v šľahačke a nechala iba chvíľku prejsť varom. Uložila som na 12 hod. do chladničky a druhý deň som vyšľahala mixérom so Smetafixom a znova dala do chladničky chladiť. Pripravila som si cesto. Všetky suroviny som zmiesila a dala do chladničky na 1 hod.
- Pokiaľ cesto odpočívalo, vymastila som si formy maslom.
- Po hodine som cesto vybrala z chladničky a rozvaľkala som ho. Formou na tartaletky som si cesto vykrojila, obrátila formu a vložila som cesto do nej.
- Naplnené formy som ukladala na plech. Trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 20 min. Ešte horúce som ich vyklopila na dosku a nechala chladiť.
- Vychladnuté som ich natrela marhuľovým džemom.
- Potom som ich zdobila za pomoci vrecka parížskou šľahačkou.
- pripravené v prenosnej krabici.
- Zdobila som ich ovocím, želé cukríkmi a hrozienkami v čokoláde.
- Hotové.
- Prajem vám dobrú chuť.