Tartaletky

Tartaletky s citrónovým krémom a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: iflovefood

Svieži letný dezert, ktorý zvládnete pripraviť aj bez cukrárskych formičiek.

20
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Cesto: Cukor a vajce vyšľaháme, pridáme múku, olej a prášok do pečiva. Vypracujeme pružné, nelepivé cesto. Ak sa cesto trhá, pridáme lyžicu vody a premiesime.
  2. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 2-3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 8 cm. Kolieska poukladáme na papierové košíčky otočené hore dnom a pečieme na plechu pri 170 stupňoch, 15 minút. Upečené košíčky necháme vychladnúť a potom z nich odstránime papierové košíčky.
  3. Na krém si do hladka vyšľaháme vajíčka s cukrom a Zlatým klasom. V hrnci zohrejeme mlieko s nastrúhanou citrónovou kôrou, mlieko nesmie byť vriace. Mlieko za stáleho miešania nalejeme do vajec so Zlatým klasom. Potom vrátime hrniec na sporák a varíme kým krém nezhustne. Horúci krém nalejeme do košíčkov a ozdobíme čerstvým ovocím.
  4. Dobrú chuť!