Tarhoňa

Autor receptu: jezibabka1

Teraz som dočítala recept od @evušik, tak prikladám svoj recept na tarhoňu, to bolo asi jediné, čo som v školskej jedálni lubila:))) ale robím po svojom, tak nečakajte niečo prudko "socialistickozávodnojedálenské ":))) moju tarhoňu lubia všetci:)

Suroviny

Postup

  1. v hrnci na oleji, na miernom plameni, za stáleho miešania opražím tarhoňu (alebo slovenskú ryžu) do hneda - treba stále miešať, aby sa nespálila.
  2. keď je pekná, medovo hnedá, preložím ju na rozohriatu platňu, zalejem studenou vodou tak, aby voda bola 1 -1,5cm nad tarhoňou, posolím, zakryjem pokrievkou a na miernom plameni, za občasného premiešania dusím. Keď voda počas vareniia dosiahne úroveň tarhone, premiešam, vypnem plyn a zakrytú na platni nechám "dôjsť".