Tarhoňa

Autor receptu: safira85

Toto je recept na klasicky robenu tarhonu.Ziadne vyvaranie vo velkom mnozstve vody ako sa cestoviny obycajne varia.Takto nam ostane jej uzasna chut a budete ju urcite varit ako prilohu ovela castejsie.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. 400 g tarhone (1 balenie) dame do hrnca a uplne nasucho restujeme kym nam nezacne hnednut.(polohneda,hneda, tmava hneda-kazdy nech restuje tak dlho ako velmi tmavu tarhonu ma rad)
  2. Ked ma tarhona pozadovanu farbu,pridame 2PL oleja a premiesame a este restujeme
  3. Orestovanu tarhonu zalejeme 3 salkami vody (400g tarhone su 2 salky cize vody budu 3 salky)
  4. Osolime a za staleho miesania nechame tarhonu zovriet.Potom prikryjeme pokrievkou a dame bokom na najmenej horuce miesto na peci.(ja varim na peci na drevo-pre tych kto maju klasicke pece dajte plyn na minimum )a varime 15-30 minut kazdy si musi ustriehnut ako mu vari pec-aby tarhona nebola rozvarena a zlepena.