Tarhoňa

Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka (videorecept)

Autor receptu: silvia16

Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom.* Pridala som tiež trochu červenej čili. V horúcich slnečných dňoch je toto jedlo celkom osviežujúce.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na horúcom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu a čili papričku. Pridáme koreniny ale nepražíme dlho, aby sme nespálili papriku.
  2. Pridáme tarhoňu a zalejeme bujónom a horúcou vodou. Varíme, kym sa voda nevyparí. Ak je tarhoňa ešte tvrdá, pridáme viac vody. Občasne premiešame, aby sa tarhoňa neprichytila na panvicu.
  3. Ozdobíme posekanou vňaťou.