Tarhoňa (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Teraz na jeseň sliepky nesú vajíčka každý deň všetky. V zime to už bude horšie.Preto som si spravila do zásoby tarhoňu.Niekto to volá strúhanka.Používam ju ako závarku do polievky.Alebo ju pripravujem na cibuľke ako ryžu.

Suroviny

Postup

  1. Pripravím si hrubú múku,vajíčka, štipku soli, misku,strúhadlo.
  2. Z múky ,štipky soli a vajíčka zamiesime tuhé cesto.
  3. Cesto nastrúhame na plech.
  4. Dáme na radiátor usušiť.Suchú tarhoňu vložím do fľašky,ktorá sa dá dobre zavrieť.Teraz je tarhoňa pripravená na ďalšie použitie.
  5. Kým sa tarhoňa suší,môžem sa venovať háčkovaniu kabelky.