Tango rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept ma oslovil na stránke Webcukráreň..samozrejme som si ho upravila a teším sa vynikajúcej chuti a nie len ja..

20
porcií
60 minút
príprava
3x6 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na pracovnej doske som preosiala múku, pridala som maslo, štipku soli, práškový cukor, prášok do pečiva a všetko som spolu zmrvila..
  2. pridala som vajcia,smotanu a kakao...cesto som spolu vymiesila..ak treba pridajte si smotanu podľa potreby, aby vzniklo cesto, ktoré sa dá ľahko vyvaľkať...cesto som poriadne vymiesila a rozvážila na 3 rovnaké časti..
  3. na pečiacom papieri s podsypaním malého množstva múky som vyvaľkala všetky 3 cestá na veľkosť 22x33 cm. uložila som ich s papierom na plech..trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa 6 min. upečené som nechala dobre vychladiť..cesto je veľmi krehké, treba dávať pozor, aby sa nezlomilo..
  4. pripavila som si krém: v mlieku som vymiešala pudingy,detskú krupicu a uvarila som hustú kašu..nechala som ju mierne vychladiť..práškový cukor, maslo som vymiešala do peny a pridala som do neho vajcový koňak..napokon som v malých dávkach pridávala k vymiešanému maslu s cukrom vychladnutý puding a dobre vymiešala..
  5. na spodný plát som natrela višňový lekvár...
  6. vymiešaný krém som rozdelila na 2 rovnaké časti a tretia časť bola o jednu lyžicu menšia..tá pôjde na vrchný plát pod piškóty..
  7. na višňový lekvár som natrela jednu časť krému..zakryla som druhým plátom cesta, ten som tiež potrela lekvárom a krémom..koláč som uložila na 3 hodiny do chladničky, zaťažila som ho knihami, aby som mala vrch úplne rovný..
  8. keď krém stuhol a vrch sa pekne vyrovnal, potrela som vrch odloženým krémom.. do misky som si naliala vajcový koňak, každú piškótu som okúpala v koňaku a ukladala som ich pekne vedľa seba..opäť som celý koláč uložila do chladničky do rána..piškóty krásne zmenili farbu, boli krásne žltučké..
  9. pripravila som si čokoládovú polevu a piškóty som pofŕkala čokoládou..dala som stuhnúť do chladničky..
  10. pokrájala som ich na rezy...vrch som ozdobila sušeným ananásom..s výbornou kávičkou sme si veru pochutnali..prajem vám dobrú chuť..