Taliansky krémeš (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Krémešov je na Vareche neúrekom, nenašla som však túto našu veľmi obľúbenú verziu, keď plnka sa robí bez masla a je ľahučká ako vánok....
16 porcií |
40 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Lístkové cesto rozvaľkáme na hr. asi 3mm a pomocou valčeka prenesieme na tri suché plechy a poprepichujeme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre.
- V mlieku rozšľaháme žĺtky, pudingový prášok a kryštálový cukor. Za stáleho miešania povaríme asi 2 minúty a necháme vychladnúť.
- Do tuha vyšľaháme aj šľahačku so stužovačmi.
- Do vychladnutého pudingu zľahka vmiešame vanilkový cukor a šľahačku.
- Pláty lístkového cesta naplníme žĺtkovou šľahačkou tak, že dávame tri pláty cesta na seba a plníme ich. Vrch posypeme práškovým cukrom alebo urobíme polevu: 200g práškového cukru vymiešame s 2 bielkami a 1ČL citrónovej šťavy. necháme vyschnúť.
- Krémeš nerežeme obvyklým spôsobom na štvorce, ale na obdĺžniky asi 13x5cm.
Ja som robila z polovičnej dávky, takže pláty cesta som si upiekla už v požadovanej šírke (asi 13cm). Na rezanie zákuskov tohto typu sa mi výborne osvedčil elektrický nôž.