Talianské rizoto super hubové

Autor receptu: mracik9

Po včerajšej prechádzke lesom sme sa vrátili s krásnym úlovkom.Na starom mieste sme našli hubu,barania hlava,to vám bolo radosti,no a dnes z nej bol super obedík.Je to dobrota nad dobroty.

Postup

  1. Ryžu si uvaríme al dente,
  2. Kým sa varí, očistené, pokrájané huby orestujeme na masle s cibuľou,pridáme cesnak a zalejeme vývarom a vínom.
  3. Keď je ryža uvarená pridáme huby a zľahka spolu zmiešame. Podľa potreby ochutíme soľou, zalejeme smotanou a zasypeme polovicou parmezánu Na miernom ohni prehrejeme,aby sa syr a smotana dobre spojili .
  4. Pred podávaním každú porciu posypeme syrom a petržlenovou vňaťou.
  5. A toto je ten úlovok v plnej svojej kráse.