Takmer toskánska cukina (fotorecept)

Autor receptu: fionecka

Netuším, odkiaľ tento recept pochádza, ale mne svojimi vôňami pripomína Toskánsko. Teraz v let ho robím tak často, ako sa len dá. Je to rýchle, jednoduché a najmä - veeeeeeeeľmi chutné!!

15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cukiny očistíme, nakrájame na kúsky a nasucho, alebo na kvapke olivového oleja opečieme.
  2. Rajčiny narežeme, prelejeme horúcou vodu, ošúpeme a nakrájame na kúsky, syr nastúhame a bazalku natrháme na kúsky. Pripravíme si zapekaciu misu.
  3. Na dno misy dáme pár kvapiek olivového oleja, uložíme opečenú cukinu. Ďalšie vrstva sú paradajky. Okoreníme vegetou, cesnakom, bazalkou, posypeme polovicou syra.
  4. Opäť vrstva cukiny a ak máme, tak aj rajčiy.
  5. posledná vrstva je syr. Dáme zapiecť na 20 minút do trúby. Podávame s hriankou, alebo bielym chlebom a samozrejme v dobr evychladeným ľahkým bielym vínom!