Takmer toskánska cukina (fotorecept)
Autor receptu: fionecka
Netuším, odkiaľ tento recept pochádza, ale mne svojimi vôňami pripomína Toskánsko. Teraz v let ho robím tak často, ako sa len dá. Je to rýchle, jednoduché a najmä - veeeeeeeeľmi chutné!!
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Cukiny očistíme, nakrájame na kúsky a nasucho, alebo na kvapke olivového oleja opečieme.
- Rajčiny narežeme, prelejeme horúcou vodu, ošúpeme a nakrájame na kúsky, syr nastúhame a bazalku natrháme na kúsky. Pripravíme si zapekaciu misu.
- Na dno misy dáme pár kvapiek olivového oleja, uložíme opečenú cukinu. Ďalšie vrstva sú paradajky. Okoreníme vegetou, cesnakom, bazalkou, posypeme polovicou syra.
- Opäť vrstva cukiny a ak máme, tak aj rajčiy.
- posledná vrstva je syr. Dáme zapiecť na 20 minút do trúby. Podávame s hriankou, alebo bielym chlebom a samozrejme v dobr evychladeným ľahkým bielym vínom!