Tahina / Tahini - na použitie (fotorecept)
Autor receptu: janaalizibolenova
V predchádzajúcom recepte "Tahina - základ" som Vám poskytla recept na základnú sezamovú "omáčku". V tomto recepte by som Vám rada poskytla jeden zo spôsobov jej prípravy, ktorý sa najlepšie hodí ku grilovaným mäsám, a ktorý nám doma chutí najlepšie. (Pozn. tento spôsob prípravy je uvedený aj v mojom recepte na Shawermu, ale aby ste to nemuseli prácne hľadať, pridávam ako samostatný recept)
Postup
- Do misky si dáme 5 ČL tahiny - základnej omáčky.
- K tomu pridáme 1/2 ČL octu.
- Ďalej pridáme štipku soli, čierneho mletého korenia a kmínu (cumin).
- Nakoniec pridáme 2-3 PL vody a dobre vymiešame. POZOR!!! - čím viac a náruživejšie budeme miešať, tým nám bude omáčka viac hustnúť :-D
- Podávame.