Tagliolini al peperoncino (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Kúpila som tieto cestoviny, tak som si povedala, že keď červené, tak červené, len bazalku a syr mám inofarebné

2
porcie
8 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji z paradajok som opiekla prekrojené strúčiky cesnaku, ja ho tam potom nechávam, ale kto ho nechce jesť, môže ho potom vyhodiť, ide o to, aby ovoňal olej
  2. Do panvice som pridala pohár zavarených paradajok, pokrájané sušené paradajky a chilli
  3. Chvíľu som miešala, aby sa odparila voda, je čas dať variť cestoviny, boli chladené, stačilo im 3 min. Do panvice som dala bazalku, trochu korenia a soľ
  4. Voda sa mi odparila akosi moc, tak dala som do panvice jednu malú naberačku z vody z cestovín, cestoviny som pridala do panvice spolu so syrom
  5. Celé som to premiešala a snažila som sa to nejako gustiózne naservírovať na tanier :-), ešte som trochu ozdobila hoblinkami syra a pokvapkala olivovým olejom, to je celé.