Tagliatelle so špenátom šampiňónmi a paštrnákom

Autor receptu: patrick

Inšpiráciu na tento recept mám z jednej knihy od Jamieho Olivera. Hneď ako som ho prvý krát vyskúšal sa stal mojim obľúbeným nakoľko cestoviny milujem.

1
porcia
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a uvaríme podľa návodu na obale. Keď sú Al Dente tak si odložíme trochu vody v ktorej sa varili, možno ju ešte budeme potrebovať a scedíme ich. Na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme nadrobno nakrájaný cesnak spolu s pokrájanou parmskou šunkou do chrumkava.
  2. Keď je šunka chrumkavá pridáme do panvice kúsok masla spolu s nakrájanými šampiňónmi, paštrnákom a tymiánom a opekáme zhruba 3 minúty kým šampiňóny nemajú zlatú farbu a paštrnák je trochu zmäknutý.
  3. Podlejeme smotanou na varenie, osolíme, okoreníme, pridáme špenát a necháme panvicu na ohni ešte 30 sekúnd a potom odstavíme.
  4. Nakoniec do panvice pridáme cestoviny, ak je treba tak prilejeme trochu vody v ktorej sa varili a dobre premiešame.
  5. Podávame s vrstvou nastrúhaného parmezánu na vrchu.