Tagliatelle so špenátom šampiňónmi a paštrnákom
Autor receptu: patrick
Inšpiráciu na tento recept mám z jednej knihy od Jamieho Olivera. Hneď ako som ho prvý krát vyskúšal sa stal mojim obľúbeným nakoľko cestoviny milujem.
1 porcia |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny dáme do vriacej osolenej vody a uvaríme podľa návodu na obale. Keď sú Al Dente tak si odložíme trochu vody v ktorej sa varili, možno ju ešte budeme potrebovať a scedíme ich. Na panvici na strednom ohni zohrejeme olivový olej, na ktorom opečieme nadrobno nakrájaný cesnak spolu s pokrájanou parmskou šunkou do chrumkava.
- Keď je šunka chrumkavá pridáme do panvice kúsok masla spolu s nakrájanými šampiňónmi, paštrnákom a tymiánom a opekáme zhruba 3 minúty kým šampiňóny nemajú zlatú farbu a paštrnák je trochu zmäknutý.
- Podlejeme smotanou na varenie, osolíme, okoreníme, pridáme špenát a necháme panvicu na ohni ešte 30 sekúnd a potom odstavíme.
- Nakoniec do panvice pridáme cestoviny, ak je treba tak prilejeme trochu vody v ktorej sa varili a dobre premiešame.
- Podávame s vrstvou nastrúhaného parmezánu na vrchu.