Tagliatelle so sardelami a kaparami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Náš dnešný obed - rýchle a jednoduché

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do osolenej vody som dala variť tagliatelle a začala som robiť omáčku: do panvice som dala olej a strúčiky cesnaku prerezané po dĺžke a trocha som ho opiekla
  2. Pridala som pohár paradajok, čo som si zavarila v lete, pohár bol od malého leča a pridala som sardely z konzervy bez oleja, v ktorom boli v konzerve
  3. Pomiešala som chviľu, sardely sa rozpadli na kúsky, pridala som kapary zas bez nálevu a chilli papričku nakrájanú na drobno
  4. Tekutina sa dosť odparila, pridala som trochu vody z variacich sa cestovín, za chvíľu som pridala bazalku ešte trochu vody z cestovín
  5. Za chvíľu budú tagliatelle hotové, do panvice som dala polovicu syra
  6. Pomiešala som a pridala uvarené cestoviny
  7. Premiešala som a môže sa debužírovať, teda skoro
  8. Porcie na tanieri som posypala zvyšným syrom, zabodla som kúsok bazalky a kvapla olivový olej. Ešte poznámka: nič nesoliť, lebo slané sú aj paradajky, kapary a najviac sardely, ja som mala syr už dosť tvrdý, lebo som ho mala v chladničke v papieri a nedal sa mi nahoblinkovať, no čo už...