Tagliatelle so sardelami a kaparami (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Náš dnešný obed - rýchle a jednoduché
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do osolenej vody som dala variť tagliatelle a začala som robiť omáčku: do panvice som dala olej a strúčiky cesnaku prerezané po dĺžke a trocha som ho opiekla
- Pridala som pohár paradajok, čo som si zavarila v lete, pohár bol od malého leča a pridala som sardely z konzervy bez oleja, v ktorom boli v konzerve
- Pomiešala som chviľu, sardely sa rozpadli na kúsky, pridala som kapary zas bez nálevu a chilli papričku nakrájanú na drobno
- Tekutina sa dosť odparila, pridala som trochu vody z variacich sa cestovín, za chvíľu som pridala bazalku ešte trochu vody z cestovín
- Za chvíľu budú tagliatelle hotové, do panvice som dala polovicu syra
- Pomiešala som a pridala uvarené cestoviny
- Premiešala som a môže sa debužírovať, teda skoro
- Porcie na tanieri som posypala zvyšným syrom, zabodla som kúsok bazalky a kvapla olivový olej. Ešte poznámka: nič nesoliť, lebo slané sú aj paradajky, kapary a najviac sardely, ja som mala syr už dosť tvrdý, lebo som ho mala v chladničke v papieri a nedal sa mi nahoblinkovať, no čo už...