Quinoový šalát

Tabulé (tabbouleh) z quinoy

Autor receptu: ryzasos

Tabulé z quinoy je ľahké, výživné a jednoduché na prípravu.* Tento recept, ktorý kombinuje čerstvé ingrediencie, ako je petržlenová vňať, mäta a paradajky, je ideálny na vychutnanie si v horúcich dňoch alebo ako príloha k akémukoľvek jedlu. Navyše, quinoa dodáva jedinečný a zdravý nádych, je bohatá na bielkoviny a neobsahuje lepok. Ideálny recept so SOS Quinoa.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Quinou uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
  2. Jarnú cibuľku a paradajku nakrájajte na malé kúsky. Čerstvú petržlenovú vňať a mätu dôkladne umyte a nasekajte nadrobno.
  3. Do veľkej šalátovej misy dajte vychladnutú quinou ako základ. Pridajte nakrájanú zelenú cibuľku, nadrobno nakrájané paradajky a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a mätu. Jemne premiešajte , aby sa ingrediencie rovnomerne rozložili.
  4. Tabbouleh pokvapkajte šťavou z citróna a dochuťte soľou podľa vašej preferencie. Nakoniec pridajte extra panenský olivový olej a premiešajte.
  5. Podávajte samostatne alebo ako prílohu.