Quinoový šalát
Tabulé (tabbouleh) z quinoy
Autor receptu: ryzasos
Tabulé z quinoy je ľahké, výživné a jednoduché na prípravu.* Tento recept, ktorý kombinuje čerstvé ingrediencie, ako je
petržlenová vňať, mäta a paradajky, je ideálny na vychutnanie si v horúcich dňoch alebo ako príloha k akémukoľvek jedlu.
Navyše, quinoa dodáva jedinečný a zdravý nádych, je bohatá na bielkoviny a neobsahuje lepok. Ideálny recept so SOS Quinoa.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Quinou uvarte podľa návodu na obale a nechajte vychladnúť.
- Jarnú cibuľku a paradajku nakrájajte na malé kúsky. Čerstvú petržlenovú vňať a mätu dôkladne umyte a nasekajte nadrobno.
- Do veľkej šalátovej misy dajte vychladnutú quinou ako základ. Pridajte nakrájanú zelenú cibuľku, nadrobno nakrájané paradajky a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať a mätu. Jemne premiešajte , aby sa ingrediencie rovnomerne rozložili.
- Tabbouleh pokvapkajte šťavou z citróna a dochuťte soľou podľa vašej preferencie. Nakoniec pridajte extra panenský olivový olej a premiešajte.
- Podávajte samostatne alebo ako prílohu.