Syrový cupcakes s cesnakovým krémom (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Slaná verzia cupcakes

60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku s práškom do pečiva preosejeme do misy, pridáme zmäknuté maslo, syr, vajíčko, smotanu a zarovnanú KL soli
  2. vypracujeme vláčne polotuhé cesto podobné lineckému, prikryjeme a necháme odležať 15 minút, aby sa chute prepojili.
  3. Z masla, syra a medvedieho cesnaku (možno nahradiť dvoma strúčikmi klasického cesnaku) vyšľaháme krém.
  4. Odležané cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a pohárom vykrojíme kolieska s priemerom ako je priemer formy na muffinku
  5. vykrojené kolieska vložíme do vymastenej formy na muffinky a pečieme pri teplote 180°C 15 minút
  6. Vychladnuté koláčiky vložíme do papierových košíčkov a ozdobíme krémom