Syrovo-zemiakové muffíny
Autor receptu: editamarkos
Recept na tieto muffíny som našla medzi 100 najlepšími muffínmi od vydavateľstva STB konyvek - maď. Po upresnení množstva niektorých surovín v našom jedálničku nahradili mastné lángoše, ktoré sme jedávali ku gulášovej polievke.
12 porcií |
20 minút príprava |
20-25 minút na 180 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, roztlačíme a dobre pomiešame so strúhaným syrom, vajíčkami, kyslou smotanou a olejom.
- Primiešame zmes múky, prášku do pečiva, bieleho korenia, soli a vymiešame cesto.
- Hotové cesto dávkujeme do formy vyloženej papierovými košíkmi a pečieme v predhriatej rúre na 180°C, 20-25 minút.
- Upečené muffiny necháme 5-10 minúť stáť. Podávame ich podľa chuti teplé alebo studené.