Syrovo-zemiakové muffíny

Autor receptu: editamarkos

Recept na tieto muffíny som našla medzi 100 najlepšími muffínmi od vydavateľstva STB konyvek - maď. Po upresnení množstva niektorých surovín v našom jedálničku nahradili mastné lángoše, ktoré sme jedávali ku gulášovej polievke.

12
porcií
20 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, roztlačíme a dobre pomiešame so strúhaným syrom, vajíčkami, kyslou smotanou a olejom.
  2. Primiešame zmes múky, prášku do pečiva, bieleho korenia, soli a vymiešame cesto.
  3. Hotové cesto dávkujeme do formy vyloženej papierovými košíkmi a pečieme v predhriatej rúre na 180°C, 20-25 minút.
  4. Upečené muffiny necháme 5-10 minúť stáť. Podávame ich podľa chuti teplé alebo studené.