Slané rožteky
Syrovo-šunkové croissanty (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Maslovo-syrová chuť, ktorej
neodolá ani najväčší gurmán.
12 porcií |
30-40 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si ingrediencie na cesto.
- Do vlažného mlieka dáme 1 PL cukru, 2 PL múky, rozdrobíme droždie a necháme nakysnúť kvások. Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme soľ, vajíčka, smotanu, rozpustené maslo, nakoniec kvások.
- Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť.
- Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú, nastrúhame syr rozpustíme maslo.
- Cesto rozdelíme na šesť bochníkov.
- Každý bochník rozvaľkáme do kruhu, potrieme maslom, posypeme syrom a položíme na seba.
- Takto vrstvíme na seba tri rozvaľkané cestá pomastene maslom, posypané syrom, viď foto. Prekrojíme na šesť trojuholníky, ktoré zrolujeme širšou stranou dovnútra.
- Rozvaľkáme aj ďalšie bochníky, ako v prvej príprave, ale na ďalšie poukladáme šunku.
- Preložíme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Potrieme rozšľahaným žĺtkom, do ktorého pridáme 2 PL mlieka a rúru predhrejeme na 200 stupňov. Pečieme 30 minút do zlatista.
- Po upečení necháme trocha vychladnúť. Prajem všetkým dobrú chuť.