Syrovo-šampionová omáčka z jedného hrnca
Autor receptu: mississka
Moje obľúbené rýchle jedlo z internátu :)
5 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme variť cestovinu (ja mám najradšej drobné kolienka, omáčka sa tak dostane aj dovnútra:). Popritom si v kľude nakrájame šampiony, nevadí ak budú aj hrubšie plátky, scvrkne sa :)
- Uvarené cestoviny precedíme, hrniec si umyjeme, pridáme do nich šampiony, trochu oleja (ja som dala asi deci) a posolíme. Vodu nepridávame, pustia šťavy dosť. Zakryjeme a necháme dusiť.
- Šťavy pustili dosť :) teraz tam postupne nahádžeme tavený syr. Ja som dávala postupne po dvoch kockách a miešala kým sa nerozpustí.
- Keď pridáme všetko a syr je rozpustený, pridáme už len smotanu na varenie a premiešame. Dávam aj kukuricu, len teraz som ju nejak zabudla kúpiť:) Necháme už len chvíľku povariť a môžeme jesť :) dobrú chuť.