Syrovo-jablkový šalát s červenou cibuľou, orechmi a jogurtom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Jablko, syr, červená cibuľa a orechy idú k sebe, miesto majonézy som nadľahčila a spojila šalát jogurtom. Blížia sa Veľkonočné sviatky a možno sa šalát zíde niekomu z vás ako netradičné pohostenie :-)

2
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. 0čistenú červenú cibuľu som pokrájala na tenké polmesiačiky a ešte prekrojila na menšie kúsky.
  2. Pridala som na kocky pokrájaný údený oštiepok,...
  3. ...na hrubo posekané, predtým na sucho opražené a vychladnuté vlašské orechy,...
  4. ...až ako posledné som pridala na kocky pokrájané jablko, aby nestmavlo a ihned som ho pokvapkala citrónovou šťavou,...
  5. ...celé som premiešala.
  6. Pridala som extra hustý biely neochutený jogurt, vyrábam si ho sama,...
  7. ...jemne som osolila a všetko som dôkladne premiešala, odložila som odležať do chladničky, aby sa dobre vychladil a poriadne prepojili všetky chute. Cukor som nedávala, jablko Jonagold je dostatočne sladké a spolu s citrónovou šťavou dáva šalátu príjemnú sladko-kyslú chuť.
  8. Podávala som s čerstvo upečeným domácim pečivom.
  9. Tento šalát je vhodný ako samostatný pokrm, má výraznú chuť údeného syra, zjemnenú jablkom a ostatnými prísadami, nevyžaduje žiadne iné koreniny, je veľmi osviežujúcej vynikajúcej chuti, hodí sa ako príloha, tiež ako výborné a netradičné pohostenie, možno ho použiť ako súčasť rôznych studených mís, na plnenie šunky, plátkov syra, studených rolád, paštičiek, vajec a rozličnej zeleniny, aj ako predjedlo. Vlašské orechy mu dodávajú skvelý šmrnc.