Syrové špirálky

Autor receptu: martinis

Absolútne jednoduchý, zdravý a rýchly recept s minimom surovín :)

1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode "al dente".
  2. Kým sa nám varia cestoviny, do hrnca dáme 1 tavený syr v črievku a prilejeme také množstvo mlieka, akú hustú chceme omáčku.
  3. Na nie príliš vysokej teplote a za stáleho miešania syr rozpustíme, pridáme 2 prelisované strúčiky cesnaku a petržlenovú vňať.
  4. 2 menšie alebo jednu veľkú mrkvu nakrájame na kolieska a dáme na chvíľu variť do malého množstva vody. Scedíme, zmiešame s cestovinami a vmiešame k omáčke.
  5. Môžeme smelo jesť zo svojej obľúbenej misky :)