Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Chrumkavé a zároveň jemné...

30 minút
príprava
18-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske si pripravíme zemiaky+ vajíčko a zmiešame,
  2. pridáme kvasok, ktorý sme urobili s mlieka, cukru a čerstvého droždia,
  3. pridáme masť, soľ a múku, aby vzniklo dosť husté cesto
  4. a na doske ho prehniesť. Cesto by malo byť hustejšie preto, lebo počas kysnutia cesto zredne, aby nebolo mäkké.
  5. Vložíme ho naspäť do misky
  6. a na teplom mieste necháme vykysnúť.
  7. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké častí, potom rozvaľkáme asi na 1,5 cm.
  8. Cesto potrieme jemne olejom a rozložíme naň postruhaný syr, posypeme semienkami
  9. a stočíme do rolky.
  10. Rolku pokrájame na kolieska
  11. a uložíme na pomastený plech.
  12. Tak isto môžme na slimáky použiť aj mleté škvarky, jemne ich natrieť na desto, posýpať semienkami
  13. zrolovať, pokrájať a uložiť na plech. Potom slimáky potrieť žĺtkom, nechať aspoň 15 min na plechu podkysnúť a upiecť
  14. pekne do zlatista.
  15. Škvarkové.