Syrové, škvarkové slimáky z kysnutého zemiakového cesta (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Chrumkavé a zároveň jemné...
30 minút príprava |
18-20 minút na 200 °C |
Postup
- V miske si pripravíme zemiaky+ vajíčko a zmiešame,
- pridáme kvasok, ktorý sme urobili s mlieka, cukru a čerstvého droždia,
- pridáme masť, soľ a múku, aby vzniklo dosť husté cesto
- a na doske ho prehniesť. Cesto by malo byť hustejšie preto, lebo počas kysnutia cesto zredne, aby nebolo mäkké.
- Vložíme ho naspäť do misky
- a na teplom mieste necháme vykysnúť.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké častí, potom rozvaľkáme asi na 1,5 cm.
- Cesto potrieme jemne olejom a rozložíme naň postruhaný syr, posypeme semienkami
- a stočíme do rolky.
- Rolku pokrájame na kolieska
- a uložíme na pomastený plech.
- Tak isto môžme na slimáky použiť aj mleté škvarky, jemne ich natrieť na desto, posýpať semienkami
- zrolovať, pokrájať a uložiť na plech. Potom slimáky potrieť žĺtkom, nechať aspoň 15 min na plechu podkysnúť a upiecť
- pekne do zlatista.
- Škvarkové.