Syrové roládičky v syrovo - smotanovej omáčke

Autor receptu: phoebe24

Tento recept ma napadol včera ráno po prebudení, keď som zistila, že mám chuť na syrový obed, ale nič vyprážané. A až na malé nedostatky sa mi podaril a mal úspech u všetkých členov rodiny.

50 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Postup

  1. Eidam vložíme do igelitového vrecka a pevne uviažeme, aby tam nezostal žiaden vzduch. Na 15 - 20 min. vložíme do vriacej vody. Keď je uvarený, vyberieme ho na dosku a rozvaľkáme ako na roládu. Posolíme, pokoreníme a rozdelíme na cca 7 cm široké kúsky. Ryžu si uvaríme klasickým spôsobom, ale nie úplne do mäkka.
  2. Na každý plátok poukladáme plátky šunky, ryžu, nakrájané baranie rohy a sparené sušené huby, prípadne inú plnku, kto akú má rád. Balíme do roládičiek, ktoré poprepichujeme špajdlami. Na vymastenom plechu pečieme 20 min pri 180 stupňoch.
  3. V hrnci necháme zohriať smotanu, v ktorej rozpustíme trojuholníkové syry a dolejeme mliekom. Zahustíme solamylom. (Keď sa solamyl sekne, ako sa to stalo mne, jednoducho zoberieme mixér a pomixujeme :D) Necháme chvíľu povariť, osolíme, okoreníme, pridáme granulovaný cesnak a vložíme roládičky do omáčky a odstavíme z ohňa. Podávame s ryžou alebo s opečeným pečívom.