Pagáče

Syrové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Mala som syr a musela som ho spotrebovať tak som upiekla na pokračovanie aj syrové pagáčiky.

30 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Urobíme si kvások - keď je kvások hotový, pridáme preosiatu múku, ktorú sme si zmiešali so soľou, ďalej nalejeme vlažné mlieko, v ktorom sme si rozšľahali žĺtok, rozpustené maslo a kyslú smotanu. Vypracujeme cesto a dáme ho do nádoby - nádobu zatvoríme a dáme do chladničky na 30 minút. Cesto nám síce veľmi nenakysne ale bude sa dať dobre vyvaľkať.
  3. Cesto po 30 minútach vyberieme z chladničky rozvaľkáme ho na tenší štvorec, potrieme rozpusteným maslom a posypeme 1/3 postrúhaného syra. Cesto poskladáme s prava do ľava a opačne na obálku, ešte raz na menšiu obálku a znovu dáme na 30 minút do chladničky.
  4. Tu je zložené a ide do chladničky.
  5. Po 30 minútach znovu rozvaľkáme potrieme maslom, posypeme ďalšou 1/3 syra a znovu tak isto poskladáme ako prvýkrát. A idem opäť na 30 minút do chladničky. Tak vlastne cesto kysne 1 1/2 hodiny.
  6. Teraz už cesto znovu rozvaľkáme a znovu potrieme rozpusteným maslom, posypeme posledným syrom poskladáme ale už len raz a nedávame už do chladničky, len ho rozvaľkáme asi na 1 cm a pokrájame na štvorčeky alebo ak chcete kolieska ale tam ostanú okrajky tak som pokrájala na štvorčeky.
  7. Pokrájané cesto potrieme bielkom posypeme podľa seba kto čo má rád a dáme upiecť do rúry do ružova. Rúru som mala predhriatu na 200 stupňov.
  8. No a tu je hotovo celkové moje dnešné pečenie.