Syrové krekry
Syrové krekry so šunkou a s tapenádou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
20 minút príprava |
8-10 minút na 180 °C |
Postup- Zo studeného masla, múky, postrúhaného syra a vaječného žĺtka vypracujeme jemné cesto, ktoré dáme odležať na 10 minút do chladničky.
- Potom cesto rozvaľkáme medzi papiermi na pečenie na hrúbku 4–5 mm. Z cesta vykrojíme krekry požadovaného tvaru a pomocou slamky spravíme imitáciu výzoru ementálu. Pečieme pri 180 °C asi 8–10 minút.
- Tapenáda: Z rozsekaných olív pomocou kuchynského robota, créme fraiche, vňate, kvapky citrónovej šťavy a soli pripravíme zmes na krekry. Ozdobíme prosciuttom alebo pečenou šunkou.
|