Ovocné košíčky

Svieže plnené košíčky (fotorecept)

Autor receptu: havino

Piekla som ich na oslavu. U nás doma maslové krémy nie sú v kurze, kysnuté detto, škoda hovoriť, že už ani neviem čo by človek upiekol, aby pochutilo. Bola som nedávno ponúknutá týmito košíčkami a veru mi natoľko zachutili, že som ich upiekla aj ja a keďže chutili aj iným, ktorým som ich ponúkla zas ja, mohlo by sa zapáčiť aj vám. Veľmi jednoduchý recept, síce letnejší, svieži, ale na oslavy sa zíde aj v priebehu roka. Je to niečo iné na stole, ako rezy, aspoň u nás to tak bolo.

20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Asi najviac času zaberie pečenie košíčkov. Deň vopred som upiekla košíčky. Upečené, vychladnuté som ponatierala hojne džemom, zabalila do folie.
  2. Na druhý deň, som si pripravila krém. Mascarpone, pochúťkovú smotanu, cukor podľa chuti, vanilkový cukor, lyžicu lemon curd, pozor, ten je dosť sladký, som zmiešala. Do zmiešaneho krému prisypať puding OLE a zamiešať. Hotovo.
  3. Na košíčky s džemom poukladať piškoty máčané v káve s rumom, rum pridať, ako komu vonia a na ne nastriekať krém. Na krém ukladáme ovocie, aké máte radi. Ja som nechala povoliť mrazené maliny a lesnú zmes. Podľa návodu si uvaríme číru želatínu, nebola by od veci aj červená si myslím a len po kávovej lyčičke pofrkame, viac menej len ovocie. Želatínou ovocie nestratí na farbe a ožije.
  4. Košíčky zmäkli po naplnení hneď do druhého dňa. Z toho jediného som mala obavu, aby neboli tvrdé, aby sa nedrolili v ústach a na tanieri. Na ďaľší deň, už boli doslova až dosť nasiaknuté, musela som dávať pozor ked som ich prekladala. Ak vám padnú do oka a na chuť, nech sa podaria a chutia ako nám a mojim blízkym.