Ovocné košíčky
Svieže plnené košíčky (fotorecept)
Autor receptu: havino
Piekla som ich na oslavu. U nás doma maslové krémy nie sú v kurze, kysnuté detto,
škoda
hovoriť, že už ani neviem čo by človek upiekol, aby pochutilo. Bola som nedávno
ponúknutá týmito košíčkami a veru mi natoľko zachutili, že som ich upiekla aj ja a keďže
chutili aj iným, ktorým som ich ponúkla zas ja, mohlo by sa zapáčiť aj vám. Veľmi
jednoduchý
recept, síce letnejší, svieži, ale na oslavy sa zíde aj v priebehu roka. Je to niečo iné na
stole, ako rezy, aspoň u nás to tak bolo.
Postup
- Asi najviac času zaberie pečenie košíčkov. Deň vopred som upiekla košíčky. Upečené, vychladnuté som ponatierala hojne džemom, zabalila do folie.
- Na druhý deň, som si pripravila krém. Mascarpone, pochúťkovú smotanu, cukor podľa chuti, vanilkový cukor, lyžicu lemon curd, pozor, ten je dosť sladký, som zmiešala. Do zmiešaneho krému prisypať puding OLE a zamiešať. Hotovo.
- Na košíčky s džemom poukladať piškoty máčané v káve s rumom, rum pridať, ako komu vonia a na ne nastriekať krém. Na krém ukladáme ovocie, aké máte radi. Ja som nechala povoliť mrazené maliny a lesnú zmes. Podľa návodu si uvaríme číru želatínu, nebola by od veci aj červená si myslím a len po kávovej lyčičke pofrkame, viac menej len ovocie. Želatínou ovocie nestratí na farbe a ožije.
- Košíčky zmäkli po naplnení hneď do druhého dňa. Z toho jediného som mala obavu, aby neboli tvrdé, aby sa nedrolili v ústach a na tanieri. Na ďaľší deň, už boli doslova až dosť nasiaknuté, musela som dávať pozor ked som ich prekladala. Ak vám padnú do oka a na chuť, nech sa podaria a chutia ako nám a mojim blízkym.