Cestoviny s omáčkou

Svieže letné špagety (fotorecept)

Autor receptu: happybunny

Poznáte ten pocit, keď sa v kuchyni postavíte k linke, začnete variť a vôbec netušíte čo z toho experimentu vznikne? Toto bol ten moment, ale odvtedy som tieto cestoviny pripravila už 2x a omáčka je hrozne chutná a hlavne ľahká na žalúdok v letných teplách. Kombinácia chilli, kari, cesnaku, špenátu a kokosu vytvára jedinečnú harmóniu a najlepšie na tom celom je, že máme jedlo hotové do 20 minút!

3
porcie
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dáme si variť cestoviny, dúfajúc, že budeme pracovať dostatočne rýchlo na to, aby sme ich mohli uvarené rovno z hrnca dávať na panvicu. :)
  2. Na menšie prúžky pokrájanú cibuľu a na tenké pásiky nasekaný cesnak si hodíme na rozpálený olej a posmažíme so štipkou soli, kardamómom a pomletými chilli fliačkami.
  3. Na to hodíme pokrájanú kápiu a na polovice rozkrojené cherry paradajky. Na dve-tri minutky orestujeme. Podľa chuti okoreníme, pridáme kari pastu a dobre rozmiešame.
  4. Pridáme vývar a k nemu kokosové mlieko, ja som použila o trocha viac ako polovicu 400 ml konzervy (poriadne ju pred otvorením treba potriasť, ak by bolo náhodou kokosové mlieko usadené na spodku).
  5. Pridáme špenát, v malom množstve vody rozmiešaný solamyl, bazalku a privedieme k varu. Ochutnáme a dochutíme korením, chilli, cesnakovým granulátom, kari, soľou.
  6. Pridáme do panvice špagety (ktoré po uvarení neoplachujeme!) a všetko spolu premiešame a môžeme servírovať. Ja som tento recept spravila naposledy bez zeleniny a omáčka bola stále veľmi chutná. :) Dobrú chuť!