Cestoviny s omáčkou
Svieže letné špagety (fotorecept)
Autor receptu: happybunny
Poznáte ten pocit, keď sa v kuchyni postavíte k linke, začnete variť a vôbec netušíte čo
z toho experimentu vznikne? Toto bol ten moment, ale odvtedy som tieto cestoviny
pripravila už 2x a omáčka je hrozne chutná a hlavne ľahká na žalúdok v letných
teplách. Kombinácia chilli, kari, cesnaku, špenátu a kokosu vytvára jedinečnú harmóniu
a najlepšie na tom celom je, že máme jedlo hotové do 20 minút!
3 porcie |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Dáme si variť cestoviny, dúfajúc, že budeme pracovať dostatočne rýchlo na to, aby sme ich mohli uvarené rovno z hrnca dávať na panvicu. :)
- Na menšie prúžky pokrájanú cibuľu a na tenké pásiky nasekaný cesnak si hodíme na rozpálený olej a posmažíme so štipkou soli, kardamómom a pomletými chilli fliačkami.
- Na to hodíme pokrájanú kápiu a na polovice rozkrojené cherry paradajky. Na dve-tri minutky orestujeme. Podľa chuti okoreníme, pridáme kari pastu a dobre rozmiešame.
- Pridáme vývar a k nemu kokosové mlieko, ja som použila o trocha viac ako polovicu 400 ml konzervy (poriadne ju pred otvorením treba potriasť, ak by bolo náhodou kokosové mlieko usadené na spodku).
- Pridáme špenát, v malom množstve vody rozmiešaný solamyl, bazalku a privedieme k varu. Ochutnáme a dochutíme korením, chilli, cesnakovým granulátom, kari, soľou.
- Pridáme do panvice špagety (ktoré po uvarení neoplachujeme!) a všetko spolu premiešame a môžeme servírovať. Ja som tento recept spravila naposledy bez zeleniny a omáčka bola stále veľmi chutná. :) Dobrú chuť!