Svieže cukety
Autor receptu: alzbetty
V cuketovej sezóne treba využiť čo nám príroda ponúka. Tu je zase dačo na fresh nôtu, trochu talianske, trochu možno indické, ale ľahké a chutné :D
1 porcia |
30 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cuketu nakrájame na kolieska, potrieme zľahka olejom z oboch strán, osolíme, okoreníme a posypeme saturejkou. Necháme 1/2 hodinu odpočívať.
- Špagety uvaríme v osolenej vode. Potom ich scedíme a na 1PL oleja opečieme. Tesne pred koncom posypeme karí korením a ešte minútu restujeme.
- Medzi dve kolieska cukety dáme paradajku a opečieme na teflónovej panvici domäkka z oboch strán. Cukety podávame so špagetami posypané čerstvou bazalkou.