Svieža višňová torta bez pečenia (fotorecept)
Autor receptu: monty469
Naša višňa nám toho roku opäť krásne zarodila, tak okrem zavárania a varenia lekváru, ich
momentálne využívam aj do maškŕt pre moju rodinku :-) Dnes som sa rozhodla urobiť túto sviežu tortu, ideálnu na
letné dni :-)
Postup
- Najprv si oberieme višne :-D
- Zbavíme ich kôstok.
- Pripravíme si korpus. Do misy dáme podrvené keksy a piškóty, zmäknuté maslo, rum a vypracujeme cesto.
- Teraz si pripravíme tortovú formu s priemerom 24 cm, a cesto roztlačíme rovnomerne na dno formy. Dáme do chladničky na min. 10 minút.
- Medzitým si pripravíme smotanový krém. Šľahačkovú smotanu so stužovačmi vyšľaháme do tuha, pridáme kyslú smotanu, cukor, premiešame a dáme tiež do chladničky.
- Je čas na višňovú náplň. Odkôstkované višne aj so šťavou, ktorú pustili, dáme do hrnca, necháme zovrieť, pridáme cukor. Vo vode rozmiešame puding, vlejeme ho ku višniam a miešame do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť do vlažna.
- Korpus vyberieme z chladničky a potrieme ho tenšou vrstvou smotanového krému. Na vrch uložíme okrúhle piškóty, ktoré namáčame v káve s rumom.
- Celé to opäť pokryjeme vrstvou smotanového krému. Na to nanesieme opatrne polovicu višňovej náplne.
- Na višňovú náplň dáme zvyšok smotanového krému, uložíme opäť piškóty namáčané v káve s rumom.
- Celé to zakryjeme zvyškom višňovej náplne. Dáme do chladničky na minimálne 6 hodín, najlepšie na celú noc.
- A teraz sa ešte pokochajte našou višňou, ktorá nám robí radosť každý rok. Nech vám pohľad na ňu skrášli tento deň :-)
- A ešte jedna :-)