Svieža višňová torta bez pečenia (fotorecept)

Autor receptu: monty469

Naša višňa nám toho roku opäť krásne zarodila, tak okrem zavárania a varenia lekváru, ich momentálne využívam aj do maškŕt pre moju rodinku :-) Dnes som sa rozhodla urobiť túto sviežu tortu, ideálnu na letné dni :-)

Suroviny

Postup

  1. Najprv si oberieme višne :-D
  2. Zbavíme ich kôstok.
  3. Pripravíme si korpus. Do misy dáme podrvené keksy a piškóty, zmäknuté maslo, rum a vypracujeme cesto.
  4. Teraz si pripravíme tortovú formu s priemerom 24 cm, a cesto roztlačíme rovnomerne na dno formy. Dáme do chladničky na min. 10 minút.
  5. Medzitým si pripravíme smotanový krém. Šľahačkovú smotanu so stužovačmi vyšľaháme do tuha, pridáme kyslú smotanu, cukor, premiešame a dáme tiež do chladničky.
  6. Je čas na višňovú náplň. Odkôstkované višne aj so šťavou, ktorú pustili, dáme do hrnca, necháme zovrieť, pridáme cukor. Vo vode rozmiešame puding, vlejeme ho ku višniam a miešame do zhustnutia. Odstavíme a necháme vychladnúť do vlažna.
  7. Korpus vyberieme z chladničky a potrieme ho tenšou vrstvou smotanového krému. Na vrch uložíme okrúhle piškóty, ktoré namáčame v káve s rumom.
  8. Celé to opäť pokryjeme vrstvou smotanového krému. Na to nanesieme opatrne polovicu višňovej náplne.
  9. Na višňovú náplň dáme zvyšok smotanového krému, uložíme opäť piškóty namáčané v káve s rumom.
  10. Celé to zakryjeme zvyškom višňovej náplne. Dáme do chladničky na minimálne 6 hodín, najlepšie na celú noc.
  11. A teraz sa ešte pokochajte našou višňou, ktorá nám robí radosť každý rok. Nech vám pohľad na ňu skrášli tento deň :-)
  12. A ešte jedna :-)