Svieža jarná zelenina so zemiakovým pyré a perličkou

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Mäso z perličky očistíme, osolíme a upečieme na panvičke dozlatista zo všetkých strán a dopečieme v rúre do mäkka.
  2. Zemiaky rozdelíme na dve rovnaké časti. Jednu časť (na pyré) dôkladne umyjeme, do zemiakov urobíme hlbší zárez a dáme piecť do rozohriatej rúry na 220 °C asi na 1 hodinu. Z ešte teplých zemiakov vydlabeme dužinu, vmiešame smotanu a maslo. Dochutíme kúskami konfitovaného údeného cesnaku a soľou.
  3. Druhú časť zemiakov (na placky) očistíme a nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme žĺtky a osolíme. Panvicu potrieme olejom a pokryjeme papierom na pečenie. Pomocou lyžice rozotrieme zemiakové cesto na požadovaný tvar a veľkosť a pečieme z oboch strán dozlatista.
  4. Umytú červenú repu v celku položíme na kúsok alobalu, osolíme, pridáme bylinky, kúsok masla a pokvapkáme olejom. Pečieme zabalené 1 hodinu na 220 °C. Po upečení očistíme a nakrájame.
  5. Jarná zelenina: hrášok, struky, špargľu krátko blanšírujeme vo vriacej vode a potom ihneď prudko zachladíme v ľadovej vode. Pred podávaním krátko prehrejeme v horúcej vode alebo na masle. Ostatnú zeleninu – šalotku, cesnak, karotku a cherry paradajky varíme v oleji pri nízkej teplote – konfitujeme až do servírovania. Dozdobíme bylinkami a čerstvým bylinkovým pestom.