Sviečkovica na smotane(fotorecept)
Autor receptu: kajusiqq
Naozaj veľmi dobre dopadla:) milujem ju:).....ale nie sviečkovu ale tu omáčku:D
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso odblaníme.polovicu slaniny pokrájame na pásiky,zvyšok nadrobno.
Mäso prešpikujeme pásikmi slaniny a posolíme.:)
- Pokrájanú slaninu opražíme na masti,pridáme mäsko a prudko opečieme.
- Mäso vyberieme a na tuku opražíme pokrájanu cibuľu a koreňovú zeleninu.Pridáme koreniny.
- Mäso vrátime späť.Podlejeme a dusíme domäkka,pričom mäso obraciame,prelievame šťavou a podľa potreby podlejeme:)))
- Mäkké mäsko vyberieme.Zeleninu a šťavu prelisujeme.
- Do smotany pridáme múku.
- Šťavu necháme zovrieť a prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali muku,Omáčku dokladne povaríme,pridáme soľ a cukor podľa chuti:)........a ešte chvíľku povaríme:)
farba omáčky je podľa toho akú zeleninku dáme:)
- Mäsko pokrájame priečne cez vlákna na plátky a podávame s knedlíkom:))
http://varecha.pravda.sk/recepty/knedlikfotorecept/32111-recept.html