Sviečkovica na smotane(fotorecept)

Autor receptu: kajusiqq

Naozaj veľmi dobre dopadla:) milujem ju:).....ale nie sviečkovu ale tu omáčku:D

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso odblaníme.polovicu slaniny pokrájame na pásiky,zvyšok nadrobno. Mäso prešpikujeme pásikmi slaniny a posolíme.:)
  2. Pokrájanú slaninu opražíme na masti,pridáme mäsko a prudko opečieme.
  3. Mäso vyberieme a na tuku opražíme pokrájanu cibuľu a koreňovú zeleninu.Pridáme koreniny.
  4. Mäso vrátime späť.Podlejeme a dusíme domäkka,pričom mäso obraciame,prelievame šťavou a podľa potreby podlejeme:)))
  5. Mäkké mäsko vyberieme.Zeleninu a šťavu prelisujeme.
  6. Do smotany pridáme múku.
  7. Šťavu necháme zovrieť a prilejeme smotanu v ktorej sme rozmiešali muku,Omáčku dokladne povaríme,pridáme soľ a cukor podľa chuti:)........a ešte chvíľku povaríme:) farba omáčky je podľa toho akú zeleninku dáme:)
  8. Mäsko pokrájame priečne cez vlákna na plátky a podávame s knedlíkom:)) http://varecha.pravda.sk/recepty/knedlikfotorecept/32111-recept.html