Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

4
porcie
90 minút
príprava
30+10 minút
na 200/180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si cesto zmiesením všetkých surovín do gule.Vo fólii ju roztlačíme na placku a odložíme na hodinu do chladničky.
  2. Očistenú cibuľu pokrájame na tenké kolieska a na oleji opekáme na strednom plameni asi 10 minút.Pridáme cesnak,tymian a premiešame.Plameň zmiernime a opekáme 30 minút,kým cibuľa nezmäkne a neskaramelizuje.Nepripáliť!Občas premiešame.
  3. Ku koncu podlejeme vínom,osolíme a okoreníme.Necháme vychladnúť.
  4. Mäso pokrájame na hrubšie plátky a vložíme do marinády.V chladničke marinujeme aspoň hodinu.
  5. Rúru vyhrejeme na 200stC.Vychladené cesto rozvaľkáme a vykrojíme 12 koliesok.Poukladáme ich do priehlbní v plechu na mafiny.
  6. Naplníme cibuľovou plnkou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 minút do zlatista.
  7. Kým sa nám koláčiky pečú vyberieme mäso z marinády,osušíme papierovým obrúskom a opečieme na grilovacej panvici.Stačí po 1minúte z každej strany.
  8. Z papiera na pečenie vystrihneme obdĺžniky 30x40cm,ponoríme na sekundu do studenej vody a položíme na ne porcie opečeného mäsa.Navrch dáme vetvičky rozmarínu z marinády a pokvapkáme olivovým olejom.
  9. Papier preložíme a dobre uzatvoríme.Prenesieme do rúry(ked sme vybrali koláčiky),teplotu znížime na 180stC a pečieme 10 minút.Papilota sa má pekne nafúknuť.Vyberieme z rúry a pred rozbalením necháme chvíľu odpočinúť.
  10. Do výpeku z mäsa pridáme marinádu,zredukujeme a dochutíme.Získanou redukciou polejeme mäsové medajlónky na tanieri a naservírujeme k nim aj koláčiky.
  11. P.S. Koláčiky sú chutné aj studené alebo ich môžeme zmraziť.