Sviečková po staromoravsky

Autor receptu: pamacka

Toto je recept ešte mojej babičky,robíme ho doma pri sviatočných príležitostiach

4-6
porcie
30-40 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Sviečkovú osolíme a na oleji zo všetkých strán prudko opečieme. Mäso vyberieme, do výpeku dáme nakrájanú zeleninu a prudko zo všetkých strán osmažíme.
  2. Potom vložíme mäso, pridáme korenie, podlejeme a dusíme v rúre. Počas dusenia podlievame vývarom.
  3. Mäkké mäso vyberieme.Na sucho si v hrnci spravíme karamel,zalejeme omáčkou,prevaríme a rozmixujeme.
  4. Pridáme smotanu s múkou,dovaríme dochutíme octom a podávame na tanieri nakrájané mäso ,omáčku a knedľu
  5. Keď robím z teľaciny mäso nešpikujem,no hovädzie je dobre prešpikovať slaninou a do omáčky môže ísť aj brusnicový džem,no dnes som nedala. a ešte foto mojich parených knedlí