Sviečková po staromoravsky
Autor receptu: pamacka
Toto je recept ešte mojej babičky,robíme ho doma pri sviatočných príležitostiach
4-6 porcie |
30-40 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Sviečkovú osolíme a na oleji zo všetkých strán prudko opečieme. Mäso vyberieme, do výpeku dáme nakrájanú zeleninu a prudko zo všetkých strán osmažíme.
- Potom vložíme mäso, pridáme korenie, podlejeme a dusíme v rúre. Počas dusenia podlievame vývarom.
- Mäkké mäso vyberieme.Na sucho si v hrnci spravíme karamel,zalejeme omáčkou,prevaríme a rozmixujeme.
- Pridáme smotanu s múkou,dovaríme dochutíme octom a podávame na tanieri nakrájané mäso ,omáčku a knedľu
- Keď robím z teľaciny mäso nešpikujem,no hovädzie je dobre prešpikovať slaninou a do omáčky môže ísť aj brusnicový džem,no dnes som nedala.
a ešte foto mojich parených knedlí