Sviečková na smotane (bez smotany)

Autor receptu: amandi

Stále skúšam alternatívy zdravšieho stravovania a vďaka parnému hrncu zisťujem, že to ide. Nechcem sa pripraviť o chute, ktoré mi nezdravá strava poskytuje, ale bojovať s kilami a vysokým cholesterolom tiež nemám chuť. Preto sa snažím stále vymýšľať recepty, ktoré by chutili, ale neuškodili. Na moje prekvapenie, rodina neprotestuje.

4-6
porcie
15 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Maso naklepeme, okoreníme a osolíme.
  2. Vložíme ho na mriežku spodnej nádoby parného hrnca. Čerstvú zeleninu nakrájame na čo najdrobnejšie kúsky a zasypeme ňou mäso. Do zbernej parnej nádoby vložíme bobkový list. V hornej nádobe môžeme súčastne pripravovať knedľu. Paríme 35 minút.
  3. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a odložíme bokom. Do hrnca zlejeme "výpar", vyberieme bobkový list a pridáme zeleninu. Na ohni ohrievame, pridáme horčicu podľa chuti a rozmixujeme ponorným mixérom. Zahustíme grahamovou múkou, alebo hotovou zápražkou. Doporučujem alternatívu "a". Podľa chuti dosolíme. Podávame s knedľou. Mám vyskúšanú aj "zemiakovú" alternatívu - môže byť. Na tanier pridáme do omáčky brusnice.