Zemiakový šalát

Sviatočný zemiakový šalát

Autor receptu: sidlo

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Cibuľu ošúpeme, nakrájame, dáme do misy s 3 PL octu a 100 ml teplého vývaru. Pridáme olej, soľ, čierne korenie.
  2. Zemiaky uvaríme v šupke, do vody pridáme aj bobkový list. Uvarené zemiaky scedíme, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
  3. Mrkvu očistíme a nakrájame. V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme mrkvu, podlejeme zvyšným octom, osolíme, okoreníme a pridáme zvyšný vývar. Pridáme mletú papriku a uvaríme domäkka.
  4. Zmiešame všetko dokopy a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Šalát necháme odstáť do druhého dňa.