Švédske soby s nórskym lososom

Autor receptu: martinis

Kto uhádne obsah receptu, získava sto bodov :)

1
porcia
10 minút
príprava
3-6 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bez obáv, nemusíte brať na plece flintu a ísť naháňať do Švédska severskú zver či s udicou na vyplaviť po Dunajci do Baltického mora, úplne postačí, ak si v IKEA kúpite celozrnné BIO cestoviny a v bežnom obchode starého dobrého údeného lososa :)
  2. Ak by tu bol kaviár, hovoril by som dokonca o jemne snobskom recepte, taký však rozhodne nie je, lebo ja mám rád poctivú domácu kuchyňu ;) Začnime zálievkou, pretože celý zvyšok receptu je veľmi rýchly : tri lyžičky oleja, lyžička červeného vínneho octu, trocha mletého čierneho korenia a štipka hnedého cukru. Vymiešať, hotovo :)
  3. Plátok lososa nakrájame na pásiky a vložíme do misy spolu s hrsťou šalátu, pásikmi sušených paradajok a poprekrajovanými olivami. Cestoviny - soby povaríme podľa chuti (ja mám rád vyslovene tvrdé cestoviny, takže postačili 3 minúty), scedíme, zľahka osolíme, vmiešame do misy a ľahko pretrasieme, aby sa prúžky lososa nepotrhali. Prelejeme zálievkou.
  4. Hotové jedlo so zavádzajúcim názvom ešte pokojne posypte bazalkou, aby bol zmätok dokonalý a ešte chutnejší :))
  5. Môj tip : Takéto jedlo si samozrejme môžte pripraviť aj s iným druhom cestovín, ale mne sa táto škandinávska kombinácia náramne páči a tieto kvalitné cestoviny majú výraznú, obilninovú chuť :))