Ovocná torta

Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

20
porcií
160 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpusy: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Vo veľkej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, po jednom pridávame žĺtky, vždy dôkladne zapracujeme. Vyšľaháme do peny. Pridáme rozpustenú, vychladnutú čokoládu, múku preosiatu s práškom do pečiva, smotanu, vodu a všetko dobre vyšľaháme. V inej mise vyšľaháme zo 4 bielkov pevný sneh. Nakoniec ho zľahka vmiešame do cesta. Dve tortové formy, jednu väčšiu s priemerom 22 cm a jednu menšiu s priemerom 15 cm, vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rozdelíme do nich pripravené cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút.
  2. Upečené korpusy necháme vychladnúť na mriežke a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu.
  3. Krém: Smotanu, bielu čokoládu a maslo povaríme za stáleho miešania asi 3 minúty. Stužovače šľahačky pripravíme podľa návodu na obale. Potom ich vmiešame vychladnutej čokoládovej hmoty a vyšľaháme na jemný krém.
  4. Ovocie umyjeme a osušíme. Časť jahôd pokrájame na menšie kúsky. Spodné diely korpusov natrieme krémom a poukladáme na ne ovocie. Navrch dáme vrchné časti korpusov a celé zľahka potrieme zvyšným krémom.
  5. Ružový marcipán rozvaľkáme na okrúhly plát. Potiahneme ním väčší diel torty a zvlníme okraje.
  6. Svetloružový marcipán vyvaľkáme na menší plát a ostrôžkou zvýrazníme kruh. Položíme ho na prvý marcipánový plát.
  7. Bielu marcipánovú hmotu vyvaľkáme a ostrôžkou vyrežeme dva menšie kruhy. Ozdobíme cukrárskou pečiatkou.
  8. Jeden kruh položíme na vrch väčšej torty. Druhým potiahneme menšie poschodie torty a položíme navrch. Na poschodie môžeme pridať ešte stužku z ružového marcipánu, ktorá pekne prekryje spoj tortových poschodí. Tortu ozdobíme ovocím a necháme stuhnúť.