Ovocná torta
Svadobná torta s krémom z bielej čokolády a ovocím (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
20 porcií |
160 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Korpusy: Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Vo veľkej mise vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, po jednom pridávame žĺtky, vždy dôkladne zapracujeme. Vyšľaháme do peny. Pridáme rozpustenú, vychladnutú čokoládu, múku preosiatu s práškom do pečiva, smotanu, vodu a všetko dobre vyšľaháme. V inej mise vyšľaháme zo 4 bielkov pevný sneh. Nakoniec ho zľahka vmiešame do cesta. Dve tortové formy, jednu väčšiu s priemerom 22 cm a jednu menšiu s priemerom 15 cm, vymastíme maslom a vysypeme múkou. Rozdelíme do nich pripravené cesto a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút.
- Upečené korpusy necháme vychladnúť na mriežke a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu.
- Krém: Smotanu, bielu čokoládu a maslo povaríme za stáleho miešania asi 3 minúty. Stužovače šľahačky pripravíme podľa návodu na obale. Potom ich vmiešame vychladnutej čokoládovej hmoty a vyšľaháme na jemný krém.
- Ovocie umyjeme a osušíme. Časť jahôd pokrájame na menšie kúsky. Spodné diely korpusov natrieme krémom a poukladáme na ne ovocie. Navrch dáme vrchné časti korpusov a celé zľahka potrieme zvyšným krémom.
- Ružový marcipán rozvaľkáme na okrúhly plát. Potiahneme ním väčší diel torty a zvlníme okraje.
- Svetloružový marcipán vyvaľkáme na menší plát a ostrôžkou zvýrazníme kruh. Položíme ho na prvý marcipánový plát.
- Bielu marcipánovú hmotu vyvaľkáme a ostrôžkou vyrežeme dva menšie kruhy. Ozdobíme cukrárskou pečiatkou.
- Jeden kruh položíme na vrch väčšej torty. Druhým potiahneme menšie poschodie torty a položíme navrch. Na poschodie môžeme pridať ešte stužku z ružového marcipánu, ktorá pekne prekryje spoj tortových poschodí. Tortu ozdobíme ovocím a necháme stuhnúť.
|